Foder & strö

Vi säljer Rands & Wilsons och Mollichaffs hela sortiment, engelskt kvalitetsfoder i toppklass. Beställ direkt från oss på nätet – enklare kan det inte bli.

Mollichaf_bild_1-4rands_and_wilson_4

Du kan också beställa hampaströ, producerat i Sverige, här på Österlen!

Hampaströet har många fördelar i jämförelse med andra strösorter.
Det är i sig själv antibakteriellt och har en mer än 50% högre uppsugningsförmåga än andra strösorter. Vilket leder till både mindre åtgång och mindre arbete vid urmockning.

Tillsammans med Planahead kan vi inom rimliga avstånd hjälpa dig med dörr till dörrleverans även om det gäller beställningar från olika leverantörer. För långväga beställningar samarbetar vi med olika fraktbolag.

Strax utanför New Market i England finns foderkvarnen som producerar Rands & Wilsons olika fodersorter. Här finns 50 års samlad erfarenhet av hästfoder. I sortiment finns såväl flera basalternativ som fodersorter anpassade för hästar med särskilda behov som till exempel fång och magstörningar. Men också havrefria müslialternativ och foder anpassade häsar som har svårare att sätta muskler.

KAT-1 Cooling Mix
Ett havrefritt lågproteinfoder med bra smältbar energi. Den bästa icke-hetsande müslin för hästar och ponnyer med lågt proteinbehov. Lågt stärkelseinnehåll för skonsam matsmältning. Förhöjd magnesiumnivå.
Produktinnehåll:
Microniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, microniserade ärtor, vitamin & mineralpellets, låg melassering.

KAT-2 Meadow Mix
En havrefri välsmakande ängsblandning, med väl utvalda örter, för hästar och ponnyer i lätt träning. Lågt stärkelseinnehåll.
Produktinnehåll:
Microniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, mikroniserat vete, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, hackad havrehalm, sojaolja, örtblandning, vitamin & mineralpellets, låg melassering.
Observera att KAT-2 endast tas hem från England mot beställning vilket ger en längre leveranstid.

KAT-3 Medium Energy Mix
Ett perfekt tävlingsfoder för hästar med för mycket gnista, oavsett typ av häst och tävlingsform. Har en långverkande energi för mer kraft och kontroll. Lågt stärkelseinnehåll.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, mikroniserat vete, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, hackad havrehalm, sojaolja, vitamin & mineralpellets, låg melassering, kalksten.

KAT-4 Conditioning Mix
Ett uppbyggnads- och tävlingsfoder för den lite svårmusklade hästen. Ett ej upphetsande konditionsfoder som ger ett perfekt uppförande på tävlingsbanan.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, mikroniserat vete, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, mikroniserade sojaflingor, sojabaljpellets, sojaolja, örtblandning, vitamin & mineralpellets, låg melassering.

KAT-5 High Energy Mix
Den perfekta müslin för galoppörer, travare, hopp- och dressyrhästar på hög tävlingsnivå. Ett högenergifoder som ger extra kraft i stegen och uthålligheten. Lågt stärkelseinnehåll för skonsam matsmältning.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, mikroniserat vete, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, sojabaljpellets, sojaolja, melasserade sockerbetsbitar, vitamin & mineralpellets, låg melassering, kalksten.

KAT-6 33% Oat-balancer Mix
1/3 Oat-balancer och 2/3 havre ger den perfekta blandningen när man bygger sina foderstater på havre.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, havrebiproduktpellets, mikroniserat vete, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, mikroniserade sojaflingor, locustbönor, sojaolja, vitamin & mineralpellets, låg melassering.

KAT-7 Veteran Mix
Den bästa müslin för äldre trotjänare. Tillsats av Glucosamin & MSM får den äldre och kanske lite slitna trotjänaren att kanske bli som ung på nytt. Äldre hästar behöver i de flesta fall en lite annorlunda foderstat än normalt, för att bibehålla ett tillfredsställande hull. Då utgör Veteran Mix ett bra alternativ. Lågt stärkelseinnehåll ger en skonsam matsmältning.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, havrebiproduktpellets, gräspellets, mikroniserade ärtor, mikroniserad majs, mikroniserade sojaflingor, hackad lusern, hackad havrehalm, sojaolja, melasserda sockerbetsbitar, vitamin & mineralpellets, låg melassering. Tillsats av Glucosamin och MSM . Dagsbehovet tillfredsställs av 2 kg Veteran Mix.

KAT-8 Yearling & Stud Mix
För en god uppväxt och en sund avel. Ger föl och unghästar, samt dräktiga ston och hingstarallt de behöver för sin uppväxt, dräktighet och hingsverksamhet.
Produktinnehåll:
Mikroniserat korn, gräspellets, havrebiproduktpellets, mikroniserat vete, mikroniserad majs, mikroniserade ärtor, sojabaljpellets, sojaolja, vitamin & mineralpellets, låg melassering.

KAT-16 Lamin-Eze Mix
Det fulländade fodret för hästar som har besvär med fång, men som ändå kan tävlas. Fodret har extra lågt stärkelsevärde men ändå bra protein och energivärden. Något som är nödvändigt för att om möjligt nå ett bra resultat. Lamin-Eze Mix är även mycket lämpat för hästar som ordinerats boxvila.
Produktinnehåll:
Mikroniserad majs, mikroniserade sojaflingor, mikroniserade ärtor, havrebiproduktpellets, omellaserade betstrimlor, melasserad havrehalm, oljad lusern, örtblandning, biotin för en bättre hovkvalitet, kelaterat magnesium för att hjälpa till med kroppens egen glukosbehandling, samt Yea-Sacc jäst för att bibehålla en välbalanserad tarmflora.

KAT-17 Fibre Excel Mix
Ett foder med långtidsverkande energi och högt fiberinnehåll. Lågt stärkelse- och sockervärde. Naturliga ingredienser. Inga sädeskärnor eller melass. Idealiskt för hästar och ponnyer som har lite för mycket gnista eller som behöver en låg stärkelsediet. Med blandade örter och extra biotin för en bättre hovkvalitet, samt Yea-Sacc jäst för att bibehålla en välbalanserad tarmflora. Tillskott av kelaterat magnesium för att hjälpa till med kroppens egen glukosbehandling.
Produktinnehåll:
Mikroniserad majs, mikroniserade sojaflingor, mikroniserade ärtor, havrebiproduktpellets, omellaserade betstrimlor, melasserad havrehalm, oljad lusern, örtblandning, biotin för en bättre hovkvalitet, kelaterat magnesium för att hjälpa till med kroppens egen glukosbehandling, samt Yea-Sacc jäst för att bibehålla en välbalanserad tarmflora. Läs mer om Rands & Wilson foder

halmVarför fodrar man med chaff?
Chaff är hackat gräs eller halm som ofta ges till hästar som antingen äter sitt foder alldeles för hastigt eller för att man vill dryga ut en liten kraftfodergiva. Hästen uppmuntras till att tugga mer då den får en diet med hög fiberhalt att äta.

Mollichaffs chaffer innehåller 21-38 % råfibrer. Då hästen tuggar mer producerar den mer saliv, detta i sin tur neutraliserar de negativa effekterna av magsyra och minskar risken för magsår hos hästen. Det finns uppgifter som säger att 80-90% av alla hästar i träning lider av magsår.

Mollichaff Alfalfa Oil
Alfalfa Oil produceras av lusern med högt fiberinnehåll, blandat med en generös dressing av sojaolja. Mollichaff Alfalfa Oil är idealisk för hästar och ponnyer som behöver ökad kondition eller energi.

Calmer
Mollichaff Calmer är en mycket smaklig, komplett fibergiva framtagen för hästar och ponnyer som är nervöst lagda eller som har lätt att jaga upp sig. Den innehåller en balanserad blandning av fiberpellets, havrehalm, torkat gräs, örter, sojaolja, vitaminer, mineraler, kalksten och spårämnen.

Extra
En hackelse av hög kvalitet, som kombinerar vetehalm, en unik dressing med låg sockerhalt och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler.
MOLLICHAFF Extra innehåller kalksten och ett specialkomponerat vitamin- och mineraltillskott.

Herbal
En hackelse av hög kvalitet, gjord av havrehalm med tillsats av olika örter som finns i hästens naturliga miljö. Innehåller en balanserad blandning av Vitlök, Mynta, Rosmarin, och Gyllensporre.

AppleChaff
En hackelse av hög kvalitet med tillskott av riktiga torkade äpplebitar och äppelkoncentrat.

HoofKind
Ett komplett fiberfoder framtaget för att ge hästar och ponnyer med anlag för fång ett näringsriktigt alternativ. HoofKind är en mycket smaklig mix som innehåller en balanserad blandning of halm, lucern, fiberpellets, sojaolja, vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter.

ShowShine
En hackelse med högt oljeinnehåll för bästa möjliga kondition för uppvisning,
gott utseende, passande för alla hästar och ponnyer. Körsbärssmaken ger
ShowShine en delikat smak och doft. Detta gör den oemotståndlig även för den svårmatade hästen.

Veteran
Veteran innehåller extra kalksten, för att ge tillskottskalk till stark benstomme. En stråfoderblandning med högt fiberinnehåll, framtagen för att ges som tillskott, eller helt ersätta annat stråfoder, om det skulle vara nödvändigt.
Veteran är idealiskt för hästar och ponnyer som inte kan tugga långt stråfoder och som behöver en komplett stråfoderersättning.